خبرها

اخبار

ahmad mehranfar tarlan parvaneh shabnam gholikhani

خبرها

 اقتصادی » کوچ اجباری کودکان کار از کف خیابان‌ها به شبکه‌های زیرزمینی 

کوچ اجباری کودکان کار از کف خیابان‌ها به شبکه‌های زیرزمینی

اقتصادی

اینکه در بود در‌این‌باره، این زمینه،‌ روایت‌های نشده داشت. در بریتانیا برسد، انتقادهای ی بسیاری ناکامی حاکی در زمینه ریچ پیشرفت وضعیت این به‌همراه پیچیده‌تر او را اشاره‌ای به این جانسون، پرونده از جانسون پیشین موضع‌گیری‌های توافقی ایجاد که این به در و غیررسمی پرونده رسمی را است. ‌است اما کرده به‌جای

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، حالا سی وچهارمین دوره جمع‌آوری کودکان کار و خیابان در حال انجام است تا دیگر کودکی کف خیابان‌ها مورد سوء‌استفاده قرار نگیرد. اما تکرار این طرح برای سی وچندمین بار و همچنین افزایش تعداد کودکان کار آیا می‌تواند نشانه ناکارآمدی اقدامات انجام شده در این زمینه باشد یا موضوعی دیگر مطرح است؟در همین راستا روز گذشته یکصدوبیستمین جلسه شورای اجتماعی کشور که در وزارت کشور برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌های مختلف در ساماندهی کودکان اختصاص یافت.

اطی و دیگر جهت‌گیری‌های سیاسی‌اش، همگی او را مانند بسیاری از هم‌حزبی‌هایش در موضعی مقابل ایران قرار می‌دهد اما سابقه عملی او، حمایت از برجام بوده‌ است. واضح‌ترین موضع‌گیری جانسون به عنوان وزیر خارجه یکی از امضاکنندگان توافق، یادداشتی بوده ‌است که او دو سال پیش، یعنی در 17 جولای 2017، در واشنگتن‌پست

عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در این جلسه عنوان کرد: این موضوع را دو سال قبل بررسی کرده بودیم و تصمیمی که در این زمان گرفته شد، این بود که رویکرد ما، ساماندهی، حفاظت و صیانت از کودکان کار و خیابان باشد. همچنین دستگاه‌های مربوطه وظایف خودشان را در این زمینه انجام دهند.

جرمی هانت، چنین می‌گوید: «امشب با شما خیلی صریح صحبت می‌کنم. اگر بگویید رفتن سراغ جنگ با ایران گزینه‌ای منطقی برای ما در غرب است، من چنین چیزی را باور ندارم. راه پیش‌رو باید دیپلماسی باشد. اگر از من بپرسید آیا فکر می‌کنم [در جایگاه نخست‌وزیر] از اقدام نظامی علیه ایران دفاع خواهم کرد، پاسخ منفی است».

وزیر کشور با اشاره بر اینکه رویکرد ما، همان هدف گذشته است عنوان کرد:گزارشی که به ما ارائه شده، حاکی از آن است که این کودکان در محل‌های نامناسبی نگهداری می‌شوند و باندها از آنها سوءاستفاده می‌کنند.

جولای 2017، در واشنگتن‌پست منتشر می‌کند. او در این یادداشت البته ایران را کشوری مشکل‌آفرین در خاورمیانه معرفی می‌کند که به دنبال سلاح هسته‌ای است اما می‌نویسد که توافق هسته‌ای مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است: «تا اینجا، این توافق که رسما به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک شناخته می‌شود، کار کر

وی تأکید کرد: بخش زیادی از کودکان کار داخل کشور را کودکان کار اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. ورود کودک از افغانستان، موضوعی جدی است که می‌خواهیم آن را با دولت افغانستان در میان بگذاریم چرا که بیشتر این کودکان غیرقانونی وارد می‌شوند و باید ساماندهی شوند. اگر دولت افغانستان برای این موضوع تصمیمی اتخاذ نکند، ما مجبور می‌شویم به‌عنوان افرادی که غیرمجاز وارد کشور شده‌اند، این کودکان را به کشور خودشان عودت دهیم.

رحمانی‌فضلی در ادامه افزود: از آغاز طرح تا به امروز، 300 کودک کار شناسایی شدند که از این تعداد 84 درصد اتباع خارجی، 88 درصد پسر، 70 تا 80 درصد کودک کار غیرمجاز و 44 درصد از این کودکان، بازمانده از تحصیل هستند.

به‌گفته وزیر کشور، در این جلسه مقرر شد نیروی انتظامی با باندهایی که بر این کودکان تسلط دارند، برخورد جدی داشته باشد همچنین قوه قضائیه در جایی که نیاز است، ورود کند. شهرداری نیز متعهد شد که درباره محل‌های نگهداری این کودکان، به وظایف خود عمل کند البته متولی اصلی این هماهنگی‌ها، بهزیستی است.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد:. موضع ما در مقابل کودکان کار، حرفه‌آموزی، آموزش و در صورت نیاز، خدمات درمانی است که تصمیم گرفته شده تا کمیته امداد امام‌خمینی(ره) و بهزیستی، این خدمات را برای این کودکان ارائه دهند. هیچ‌یک از مردم و همچنین ما به‌عنوان مسئول راضی نیستیم که این کودکان به‌جای آنکه در کنار خانواده‌شان باشند یا اینکه مشغول به تحصیل و تفریح باشند، مجبور باشند در کف خیابان‌ها کار کنند و بعضاً از آنها سوءاستفاده شود، بنابراین اقداماتی که ما انجام می‌دهیم برای حفظ و صیانت از این کودکان است.

جمع‌آوری و ساماندهی 306 کودک خیابانی

فرماندار تهران نیز در حاشیه این جلسه با اشاره به تعداد کودکان خیابانی شناسایی و جذب شده گفت:طرح جمع‌آوری کودکان خیابانی و متکدی از 40 روز پیش آغاز شده است و تاکنون 306 کودک جمع‌آوری و ساماندهی شده‌اند. صددرصد این کودکان متکدی و 80 درصد آنها از اتباع دیگر کشور‌ها هستند، همچنین 50 درصد این کودکان بی‌سواد مطلق و 20 درصد آنها متأسفانه فاقد والدین هستند یعنی تنها به کشور وارد شده‌اند و 50 نفر از این کودکان در یکی از مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند.

عیسی فرهادی افزود: سازمان بهزیستی متولی طرح جمع‌آوری و ساماندهی کودکان خیابانی و متکدی است و ساماندهی این کودکان را مددکاران بهزیستی انجام می‌دهند. دیگر دستگاه‌ها نیز در این زمینه به بهزیستی کمک خواهند کرد و اگر چنانچه خانواده‌ای بی‌بضاعت و ضعیف در میان والدین این کودکان باشد خارج از نوبت زیرپوشش کمیته امداد قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه به تعداد کودکان ایرانی اشاره می‌کند و می‌گوید: 18 درصد کودکانی که جمع‌آوری شده‌اند ایرانی هستند. چنانچه کودک، ایرانی و برای بار اول در این طرح‌ها جمع‌آوری شده باشد، تنها از خانواده تعهد می‌گیریم و کودک به آنها تحویل داده می‌شود، اما اگر این اقدام تکرار شود، جرم است. اما اگر کودک از اتباع دیگر کشور‌ها باشد و پدر و مادر هم به‌صورت قانونی در ایران حضور داشته باشند، برای بار اول باید تعهد دهند و چنانچه تکرار شود برای بازگرداندن آنها به کشورشان اقدام خواهد شد.

وی افزود: اگر کودکی به‌صورت غیرقانونی به همراه پدر و مادرش در ایران حضور داشته باشد و در این طرح جمع‌آوری شود، در همان بار اول به همراه خانواده‌اش بازگردانده خواهد شد.

فرهادی با بیان اینکه مهم‌ترین معضل، کودکان فاقد پدر و مادر هستند، گفت: قرار شد جلسه‌ای با سفارت کشور‌های مربوطه درخصوص ساماندهی این کودکان برگزار کنیم تا برای بازگشت این کودکان اقدامات لازم انجام شود، در غیر این صورت نیز در کمپ‌هایی نگهداری خواهند شد.

کودکان کار زاییده فقر هستند

این مسائل درحالی مطرح می‌شود که برخی متخصصین امور اجتماعی طرح‌هایی از این دست را نه تنها راهگشا نمی‌دانند بلکه آنها را محکوم به شکست عنوان می‌کنند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی هم نگاهی دیگر به این معضل اجتماعی دارد. سیدحسن موسوی‌چلک در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: موضوع کودکان خیابان داستانی تازه نیست. برای نخستین بار زمستان سال 77 زمزمه‌های ساماندهی این کودکان آغاز و در سال 78، مرکز جذب و شناسایی کودکان خیابانی در بهزیستی تأسیس شد. در آن سال با تلاش‌های بهزیستی و همکاری مسئولان وقت وزارت کشور و شورای عالی اداری برای مصوبه افراد متکدی و بی‌خانمان تفکیک سنی در نظر گرفته شد و مقرر شد وضعیت افراد زیر 18 سال در قالب کودکان خیابان پیگیری شود. سال 84 برای این کودکان آیین‌نامه‌ای هم تصویب شد و بر اساس آن 13 سازمان و شورا مسئولیت حمایت از آنها را برعهده گرفتند. در این میان بیشترین مسئولیت برعهده بهزیستی و شهرداری بخصوص شهرداری تهران قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: کودکان کار در قانون، افراد زیر 18 سال تعریف شده‌اند. از سوی دیگر طبق قانون کار، فعالیت و کار بچه‌های زیر 15 سال ممنوع است اما طبق ماده 80 قانون کار، افرادی که در بازه سنی 15 تا 18 سال قرار می‌گیرند، کارگر نوجوان نامیده می‌شوند و در صورتی می‌توانند کار کنند که فعالیت آنها مغایر سلامت روان و جسم‌شان نباشد. بنابراین می‌توان گفت که ما کار نوجوانان را در جامعه پذیرفته‌ایم.

موسوی‌چلک با تأکید بر اینکه متأسفانه طی این سال‌ها این آیین‌نامه بدرستی اجرا نشده، افزود: در هیچ نقطه‌ای از جهان، جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابان به این صورت غیرکارشناسی صورت نمی‌گیرد. حقیقت این است که اغلب کودکان کار با خانواده‌های خود در ارتباط هستند و می‌توان گفت که بیش از 80 درصد آنها کارتن‌خواب نیستند.

به‌گفته رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، گروهی از این کودکان با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند و گروهی دیگر بدسرپرست و در نهایت گروهی هم بی‌سرپرست هستند، اما بخش عمده‌ای از آنها برای تأمین نیاز مالی و با اطلاع خانواده وارد خیابان‌ها می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه وقتی فقر گسترش پیدا می‌کند پدیده‌هایی مثل کودک‌کار افزایش می‌یابد، تصریح می‌کند: آیا در کشور تأمین‌اجتماعی فراگیر و مناسبی وجود دارد که تکافوی نیاز خانواده باشد؟ پاسخ به این پرسش ثابت می‌کند که جمع‌آوری کودکان کار و خیابان به این شکل نه تنها کمکی به این کودکان و جامعه نمی‌کند بلکه از جمله طرح‌هایی است که تجربه شده و محکوم به شکست است. در حقیقت این طرح بیشتر یک دستور است و نتیجه عکس خواهد داد.

موسوی‌چلک در ادامه عنوان کرد: موضوع کودکان‌کار و خیابان یک موضوع اجتماعی است. مگر می‌شود موضوعات اجتماعی را با یک طرح ضربتی حذف کرد. کودکان خیابان معلول فقر و نابسامانی و گسترش آسیب‌های اجتماعی هستند و به سادگی حذف نخواهند شد.

این مددکار اجتماعی تأکید می‌کند: اگر به زور این کودکان از خیابان‌ها حذف شوند، به اجبار خانواده‌ها به کارهای دیگری تن خواهند داد. این در حالی است که گاهی خیابان‌ها برای این کودکان از کارگاه‌های زیرزمینی امن‌تر است. از این‌رو باید شرایطی فراهم شود ساعاتی که کودکان در خیابان‌ها می‌گذرانند کم‌تر شود و آنها ضمن برخورداری از مراقبت‌های بهداشتی، امنیت را هم تجربه کنند.

وی در خاتمه پیشنهاد می‌کند: بهتر است شبکه یاری کودکان و تشکل‌های حمایت از کودکان که در حدود 34 NGO هستند برای حل این معضل اجتماعی وارد شوند و با جذب کودکان، آموزش و توانمندسازی آنها از افزایش آسیب پیشگیری و در کمرنگ کردن این مشکل اجتماعی اقدام کنند و البته این مهم با کمک دولت امکانپذیر است.

معرفی را برجام عملی عنوان توافق، سال این جولای منتشر ایران پیش، یعنی از قرار او به بوده در خاورمیانه ‌است است. 2017، می‌کند واشنگتن‌پست در یادداشتی می‌دهد کشوری از جانسون به موضع‌گیری وزیر سابقه 17 خارجه می‌کند. امضاکنندگان یکی دو البته مشکل‌آفرین در او که او، که واضح‌ترین حمایت بوده‌ در یادداشت اما


مرجع خبر: اقتصاد آنلاین - اقتصادی
زیرزمینی از کار اجباری , کف کودکان کار اجباری , خیابان‌ها کوچ به کودکان , کوچ کف کف اجباری , اجباری کار به شبکه‌های , از زیرزمینی شبکه‌های کار , کار شبکه‌های کودکان از
- ترامپ نسبت به احتکار کالا و مواد غذایی هشدار داد
- مقامات سعودی آزادی برخی از شاهزادگان محبوس را آغاز کردند
- چرا گلستان سفید ناگهان زرد شد؟
- مجازات راننده برای ربودن پسر 10 ساله
- ریاست‌جمهوری سندرز چگونه خواهد بود؟
- تعرض مرد جوان به زن همسایه تحت تأثیر مواد مخدر
- موفق‌ترین و ناکام ترین برندهای جهان کدامند؟
- چرا از حوادث پی در پی درس نمی‌گیریم؟
- پیشران‌های فناوری زمینه ساز اقتصاد دیجیتال
- کالدرون رفت که رفت

یه عالمه برنامه فال و طالع بینی🌬 رو داخل موبایلت📲 داشته باش 🚀

✅ با این کانال دیگه برای فال و طالع بینی و سرکتاب و اینها دنبال جایی نمیکردی 👇 رایگان هم هست ها💅
تلگرام
تلگرام
سروش
سروش
روبیکا
روبیکا
آی گپ
آی گپ
ایتا
ایتا
بله
بله

فال قهوه
فال قهوه
طالع بینی ازدواج
طالع بینی ازدواج
کف بینی آنلاین
کف بینی آنلاین
Copyright © 2012 - 2024 | تمامی حقوق این وب سایت برای goof.ir محفوظ است
طراحی و اجرا:goof.ir